Hírek

Keresés

A készítők rengeteg rajongói kérdést gyűjtöttek össze a játékkal kapcsolatban, amikre a lehető legrészletesebben igyekeztek válaszolni. Ismertetik a tudnivalókat az egyes kiadásokról, elmagyaráznak néhány dolgot a trailerben látottak alapján, és részleteznek játékmenetre vonatkozó témákat is.


A JÁTÉK BEJELENTÉSÉVEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK


A Shadow of the Tomb Raider Ultimate Editionje úgy néz ki, hogy elkelt a legtöbb helyen. Lesz-e újra készleten?

Jelenleg nincs tervben. Talán lesz egy második alkalom a pótlásra a későbbiekben.

A Shadow of the Tomb Raider Ultimate Edition PC-re is kiadásra kerül? Ha nem, miért?

A legtöbb rajongó inkább digitális formában szerzi meg PC-re, így nem hagyományos gyűjtői kiadással nem szolgálhatunk PC-re. Talán lesz rá lehetőség, hogy a Shadow of the Tomb Raider Ultimate Edition tárgyait külön is meg lehessen majd vásárolni a játék megjelenését követően.

Az Ultimate Edition steelbookkal érkezik?

Úgy döntöttünk, hogy az Ultimate Editionhöz a steelbookot is csatoljuk, további költségek nélkül.

A Croft és Ultimate Editionhöz járó soundtrack fizikális vagy digitális?

A Shadow of the Tomb Raider hivatalos soundtrackje digitális lesz, elérhető minden kiadásban.

A DLC sírok cselekményei egybefüggnek az alapjátékéval? Az alaptörténet teljesen kibontakozik a fő játékban?

A rajongók visszajelzései alapján úgy döntöttünk, hogy a Season Pass kiegészítői a sírokra fognak fókuszálni. A cselekmény beleillik majd a Shadow of the Tomb Raider világába, de nem kapcsolódik a fő történethez.



ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK


A Crystal Dynamics továbbra is részt vesz a Shadow of the Tomb Raider fejlesztésében? Vagy az Eidos-Montréal vette át a vezetést?

Az Eidos-Montréal a Shadow of the Tomb Raider fő fejlesztője, de a Crystal Dynamics is együttműködik. Az Eidos-Montréal a 2013-mas Tomb Raider óta dolgozik velük a reboot szérián, jól ismerik ezeknek a játékoknak a világát. Tehát az együttműködésük évekre nyúlik vissza, és már alig várjuk, hogy az emberek megismerkedjenek a Shadow of the Tomb Raiderrel.

Milyen platformokon jelenik meg a Shadow of the Tomb Raider?

A Shadow of the Tomb Raider a következő platformokon jelenik meg 2018. szeptember 14.-én: Xbox One, Xbox One X, PlayStation 4, PlayStation 4 Pro és PC.

Ki a Shadow of the Tomb Raider kiadója?

A Square Enix a Shadow of the Tomb Raider kiadója.

Miért nem jelenik meg a Shadow of the Tomb Raider Xbox 360 vagy PlayStation 3 konzolokra?

Annak érdekében, hogy a legjobb élményt nyújthassuk, erőfeszítéseinket az elérhető legerősebb konzolok kihasználásába fektettük.

Megjelenik a Shadow Nintendo Switch-re? Lesz VR támogatás a Shadow-hoz? 

Jelenleg csak Xbox One-ra, Playstation 4-re és PC-re tervezzük a megjelenést.

A Nixxes készíti a PC portot?

Igen, nagyon izgatottak vagyunk, hogy újra a Nixxes-szel dolgozhatunk a PC porton.

Lesz konzol exkluzivitás, vagy olyan tartalom, ami kizárólag konzolon lesz elérhető? 

Nem lesz konzol exkluzív tartalom a Shadow of the Tomb Raiderben.

Hogyan lehet korai hozzáférést szerezni a Shadow of the Tomb Raiderhöz?

Azok a rajongók, akik előrendelik a Digital Deluxe-ot, Croft Editiont vagy az Ultimate Editiont, 48 órával korábban játszhatnak a játékkal.

Hol tudom előrendelni a Shadow of the Tomb Raidert? 

A legtöbb kiskereskedésnél, illetve a TombRaider.com-on.

Milyen korhatár besorolást kap a Shadow of the Tomb Raider?

Jelenleg még értékelés alatt áll, de arra számítunk, hogy ugyanazt kapja, amit a trilógia előző két darabja - M for Mature / PEGI-18.

Camilla Luddington visszatér Lara Croftként, és Earl Baylon Jonah-ként?

Mindkét szinkronszínész visszatér.



ELBESZÉLÉS


A játék címe egy sötétebb hangvételű elbeszélésre utal?

Lara még rátermettebb, mint valaha. Elvesztette néhány szerettét, és az ellen küzd, hogy ne váljon ő is olyanná, mint az ellensége. Gerilla harcmodort használ, sárral álcázza magát, és megfélemlítő taktikákat vet be a Trinity emberei ellen. Mindennek tetejében ott a maja apokalipszis, Lara pedig lassan átalakul azzá a Sírrablóvá, amelynek a sors szánta.

Mire utal a napfogyatkozás a Shadow of the Tomb Raider borítóképén? 

A napfogyatkozás számos kultúrában nagy jelentőséggel bír, ugyanakkor fontossá válik Lara kalandját és meghatározó pillanatát tekintve is.

Miért „Válj Sírrablóvá” a bemutatkozó szöveg? Lara Croft még nem érett Sírrablóvá?

Míg Lara karaktere nagy mértékben fejlődött az előző két játékban, itt a legeltökéltebb és a legtapasztaltabb. A Shadow of the Tomb Raiderben fog Lara azzá a Sírrablóvá válni, amelynek a sors szánta.

Hol játszódik a Shadow of the Tomb Raider?

A játék bemutatására szolgáló esemény demója Mexikóban, Cozumelben játszódik. A játék többi részének az Amazonas, pontosabban Peru ad otthont.

Mennyi idő telik el a Rise of the Tomb Raider és Shadow of the Tomb Raider eseményei között? 

A Shadow of the Tomb Raider nagyjából egy évvel a Rise of the Tomb Raider után játszódik.

Ki írja a Shadow of the Tomb Raidert Rhianna Pratchett kilépése után?

A történetünket egy egész csapat író kezeli, melyet Jason Dozois és Jill Murray vezet, a Crystal Dynamics segítségével. Rhianna lényeges szerepet játszott a történet és Lara megformálásában az előző két játéknál. Erre a sikeres alapra építkezve voltunk képesek meghatározni a cselekményt, mely Lara legsötétebb óráit mutatja be, és küzdelmét, amint felülemelkedik ezen, továbbá a meghatározó pillanatot, melyben a Sírrablóvá válik.

Mi Jonah szerepe a Shadow of the Tomb Raiderben?

Jonah Lara hűséges barátjaként tér vissza, és most nagyobb szükség van rá, mint valaha: egyszer úgy viselkedik, mintha ő lenne Lara erkölcsi útmutatója, máskor megkérdőjelezi Lara indokait. Mindig is Lara barátja marad, de most feszültebb lesz köztük a légkör, mint valaha.

Sam és Reyes visszatérnek?

Sam és Reyes nem tér vissza a Shadow of the Tomb Raiderbe.

A Shadow of the Tomb Raider történelmileg helyesen mutatja be a maja civilizációt?

A Shadow of the Tomb Raiderben található civilizáció és a karakterek teljesen fiktívek. Viszont a cselekmény kiindulópontjához alapul szolgáltak bizonyos történelmi elemek a fejlesztő csapat számára, melyek segítenek megalapozni az eseményeket. Bevontunk egy történészt is a munkálatokba, hogy a tartalom olyan hűen tükrözhesse a valós kultúrát, amennyire csak lehetséges.



TRAILER


A Shadow of the Tomb Raider leleplező trailere CG?

Igen.

A Shadow of the Tomb Raider leleplező trailere Lara játékbeli modelljét használta?

Igen.

A Shadow of the Tomb Raider leleplező trailere miért kapta „A Vég Kezdete” nevet?

A trailer neve egyfajta szójáték, mely Lara fejlődését hivatott érzékeltetni. Ez az ő meghatározó pillanata a Sírrablóvá válás útján, és egyben ez az utolsó fejezete az eredettörténetének.

Ki készítette a Shadow of the Tomb Raider leleplező trailerét?

A Blur Studios Los Angelesből.

Miért tűnik Lara haja rövidebbnek a trailerben, mint magában a játékban?

A trailerben Lara játékbeli modellje van. Mindkettőben ugyanolyan hosszú a haja.

Miért fedi Larát sár a trailerben?

A Shadow of the Tomb Raiderben Lara igazán eggyé válhat a dzsungellel, és sarat használhat álcának annak érdekében, hogy félelmet keltsen ellenfeleiben, amitől eluralkodhat köztük a káosz.

A Shadow of the Tomb Raider leleplező trailerében Lara víz alatt úszik. Erre a játékban is lesz lehetőség?

Igen, a rajongók által kedvelt vízalatti felfedezés visszatért egy teljesen új és halálos körítéssel. A játékosoknak lehetőségük lesz feltérképezni a vízi világ szűk hasadékokkal és mély alagútrendszerekkel teli környezetét, és az ott fellelhető ősi ereklyéket. Az egész víz alatti túlélőkaland lényege, hogy mennyit vagy hajlandó kockáztatni a jutalomért cserébe: minél mélyebbre merészkedsz, annál több dolgot találhatsz, ám ezek a helyek tele vannak veszélyes lényekkel, és nem tudhatod, hol juthatsz levegőért újra.

A Shadow of the Tomb Raider leleplező trailerében Lara megrémít egy Trinity katonát, mire az ijedtében véletlenül lelövi a társát. Ez meg lehet tenni a játékban is?

Igen. Mivel Lara eggyé válik a dzsungellel, gerillaharcot alkalmaz, sarat használ álcának, és félelem-taktikákat alkalmaz a Trinity ellen.

A Shadow of the Tomb Raider leleplező trailerében Lara kötélcsapdát használ a Trinity ellen. Erre lesz lehetőség a játékban is?

Igen. Mivel Lara eggyé válik a dzsungellel, gerillaharcot alkalmaz, sarat használ álcának, és félelem-taktikákat alkalmaz a Trinity ellen.

A Shadow of the Tomb Raider leleplező trailerében Lara képes a falon futásra. Ezt meg tudja csinálni a játékban is?

Igen. Lara tapasztaltabb, mint eddig valaha, és mászás képességei elérték azt a pontot, hogy képes legyen falon futásra. Ez a játék-mechanika többféle lehetőséget ad a játékosnak, hogy felfedezhesse a hatalmas világot, rejtvényeket oldhasson meg, és nagyobb kihívást jelent a közlekedés is.

A Shadow of the Tomb Raider leleplező trailerében Lara egy sziklafal túlnyúló részén mászik, ez egy játékban is megtalálható elem?

Igen. Lara tapasztaltabb, mint eddig valaha, és mászás képességei elérték azt a pontot, hogy ilyen kilógó részeket is meg tudjon mászni. Ez a játék-mechanika többféle lehetőséget ad a játékosnak, hogy felfedezhesse a hatalmas világot, rejtvényeket oldhasson meg, és nagyobb kihívást jelent a közlekedés is.

A Shadow of the Tomb Raider leleplező trailerében látható egy jaguár. Benne lesznek a játékban is?

A jaguárok az Amazonas csúcsragadozói, és benne lesznek a Shadow of the Tomb Raiderben. Hasonlóak a Rise of the Tomb Raider medvéihez, ők fogják őrizni a dzsungel titkos helyeit.

Mitől fél Lara, mivé válik, ahogyan ezt a trailerben is megkérdőjelezi?

Lara utazását megszállottság hajtja, és az ellen küzd, hogy ne váljon olyanná, mint az ellensége. Azt kérdőjelezi meg, hogy milyen Sírrablóvá fog válni.



LARA CROFT


Lara sokkal erősebbnek néz ki. Fizikailag több mindenre képes?

A Shadow of the Tomb Raiderben Lara tapasztaltabb, mint valaha, és ez meg is látszik a modelljén. Most a legerősebb, és felkészült rá, hogy legyőzze a Trinityt, kerüljön bármibe is.

A Shadow of the Tomb Raider elején Larának meglesz az összes képessége, amit a Rise of the Tomb Raiderben tanult?

Larának sok képessége megmarad az előző játékokból, ez mutatja, hogy egyre gyakorlottabb Sírrablóvá válik.

Mit árul el Laráról a Shadow of the Tomb Raider-beli ruhája? Harcos ruhának tűnik, és felkészültebbnek látszik benne. 

Lara felkészültebb, mint valaha a Shadow of the Tomb Raider elején. Ezúttal magával vitte a legjobb túlélő felszerelését, öltözete a harcos gondolkodásmódot tükrözi, ami szükséges a túléléshez ebben a kíméletlen környezetben.

Milyen Lara elmeállapota a Shadow of the Tomb Raiderben?

Ez Lara eredet történetének befejezése. Lara tapasztaltabb és eltökéltebb, mint valaha, emellett a megszállottság hajtja. Lara, a barátai, és néha tán még a játékos is megkérdőjelezi indokait, de Lara küzd az ellen, hogy olyanná váljon, mint ellenfele.

Larának lesz dupla pisztolya a Shadow of the Tomb Raider végére?

Az elbeszélés újraértelmezi, mit jelent a Sírrablóvá válás. Nem dupla pisztollyal való hadonászást, klasszikus Larát jelent, hanem a legeltökéltebb, legtapasztaltabb Lara Croftot a reboot szérián belül.

Hány éves Lara a Shadow of the Tomb Raider elején?

Lara Croft 23 éves a Shadow of the Tomb Raiderben.



JÁTÉKMENET


Milyen hosszú a játék?

A Shadow of the Tomb Raider körülbelül ugyanolyan hosszú lesz, mint az előző két rész.

Milyen motort használ a csapat?

A Shadow of the Tomb Raider alapjául a Foundation engine szolgál. Ez ugyanaz a motor, amit a Rise of the Tomb Raiderhez is használtak, de drasztikusan kibővítette az Eidos-Montréal kutató-fejlesztő részlege, és a játék fejlesztése során kihozták belőle a maximumot.

A sajtóközlemény említett co-opot a Shadow of the Tomb Raiderben. Milyen módon lesz co-op a játékban?

Van egy nagyszerű DLC ötletünk megjelenés utánra, ami co-opot tartalmaz. Később többet is elmondunk erről.

Lesz multiplayer?

Folyamatosan nyomon követjük, mit mondanak a rajongók, és hogy milyen mode-okat játszanak. Ennek eredményeképp nem lesz kompetitív többjátékos módja a Shadow of the Tomb Raidernek. Habár többet elárulunk a jövőben, mivel bővítjük ki a játékot.

Lesz Endurance mode?

A jövőben többet elárulunk, mivel bővíthetjük ki a játékot.

Milyen új játékelemeket fog tartalmazni a Shadow of the Tomb Raider?

Lara tapasztaltabb, mint eddig valaha, és újonnan szerzett, közlekedést segítő képességei jól jönnek vízalatti felfedezésekhez, sziklán való leereszkedéshez, vagy annak kinyúló részeinek megmászásához és falon futáshoz. Az új felszerelésébe tartozik a saját kezűleg eszkábált kés, ezenkívül Lara képes eggyé válni a dzsungellel, harcban pedig megfélemlítő taktikát használ a Trinity ellen, miközben igyekszik megállítani a maja apokalipszist.

Copyright

© 2000-2024 TombRaider.hu

© LARA CROFT and TOMB RAIDER are trademarks of CDE Entertainment Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portál