20. évforduló

Keresés

2016 egy jelentős mérföldkő a játéktörténelemben, hiszen idén ünnepeljük a 20 éves Tomb Raidert. A mai napon történt bejelentésből kiderült számunkra, hogy a Crystal Dynamics és a Square Enix egész évben ünnepi akciókkal színesíti e jeles alkalmat.

- A Tomb Raider már bemutatása óta kiemelt helyet foglal el a videojáték-történelemben, amit a húszéves évfordulóval még inkább megerősít" - nyilatkozta Ron Rosenberg, a Crystal Dynamics stúdiójának társ-vezetője.
- Már alig várjuk, hogy a rajongókkal együtt ünnepelhessünk és speciális eseményekkel, visszatekintéssel, ajándékokkal valamint más meglepetésekkel tisztelegjünk Lara Croft karaktere előtt egész 2016 folyamán.

A Core Design-nak köszönhető, letaglózó sikerű Tomb Raider 1996-os debütálása óta a híres archeológus, Lara Croft vezető szerepet tölt be a játékiparban, kitörölhetetlen nyomot hagyva a szórakoztatóipar minden területén. Kezdve azzal, hogy a tudományos kiválóság nagykövetének titulálták és folytatva a sort olyan eseményekkel, mint élő turnéfellépés a U2-val, Lara Croft emberek millióit érintette meg szerte a világon. Több mint 30 videojáték-címmel és hivatalos elismerések százaival a játékhősnő az elmúlt húsz év kulturális ikonjává nőtte ki magát, ahogy felfedezett elveszett fajokat, küzdött az élőholtakkal és szembeszállt isteni teremtményekkel mindazon kalandok során, amit a föld körüli útján átélt. Hőstettei 25 országot öleltek fel. Kutatásait mediterrán tájakon, az Adriákon vagy az Andaman-szigetvilágban végezte, de vakmerő vállalkozása a sarkkörökön túlra, sőt egyenesen az Antarktiszra is elvezette, miközben letűnt tájakra bukkant Atlantisz és Jamatai elveszett szigete képében.

- A Tomb Raider egy kulturális fogalommá lett az elmúlt húsz év során, világszerte több millió eladott játékkal, minden idők legsikeresebb játék-filmadaptációjával és valamennyi korosztályból kikerülő rajongók tömegeinek inspirálásával - mondta el Scot Amos, a Crystal Dynamics stúdiójának társ-vezetője. - Felemelő érzés, hogy részei lehetünk a legendának, miközben végigkísérjük a sorozat evolúcióját azon töprengve, mi várható még. Remélhetőleg még húsz év közös kaland!

A jubileumi ünneplés részeként a Square Enix és a Crystal Dynamics megállapodást kötöttek a GameChanger elnevezésű jótékonysági szervezettel. Minden adakozó kedvű játékos részére a 2013-as Tomb Raider digitális példányát adják ajándékba 1 dollárt meghaladó adományaik jutalmazásaképpen. Azon támogatók között pedig, akik rendelkeznek amerikai levelezési címmel és legalább 20 dollárt áldoznak a célért, a készítők egy sorsolást szerveznek, ahol a Crystal Dynamics bőséges zsákmánya ütheti egy szerencsés illető markát. A csomag a Rise of the Tomb Raider gyűjtői kiadása mellett a sorozathoz és Larához köthető kincseket tartalmaz. A non-profit jelleggel működő GameChanger azon igyekszik, hogy az életüket veszélyeztető betegségekkel küzdő gyermekek mindennapos harcát kissé enyhítse a kórházakhoz juttatott videojátékokkal és a rászoruló családok részére nyújtott anyagi támogatással.

A PAX East-en résztvevőket a készítők egyúttal meghívták előadásukra is, melynek témája: Lara Croft, a játékvilág koronázatlan királynője. Az időpont április 22-e, 15 órától 16 óráig. A beszélgetés résztvevői átbeszélik, hogy Lara miképp ért el ilyen széles területen sikereket, miközben korlátokat döntögetett az iparágon belül. 16:30 és 17:30 között pedig a Tomb Raider cosplayereket várják az előcsarnokba egy találkozóra valamint fotózkodásra. A szervezők egyúttal szeretnének jubileumi ajándékokkal kedveskedni mindazoknak, akik jelmezben érkeztek.

Már tűkön ülve várod, mit tartogat ez a különleges év a rajongók számára?

Copyright

© 2000-2024 TombRaider.hu

© LARA CROFT and TOMB RAIDER are trademarks of CDE Entertainment Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portál