20. évforduló

Keresés

20. évforduló alkalmával összehozott interjúk közül a legfrissebbet Dáviddal készítettük el, aki szabadidejének nagy részét a Tomb Raidernek szenteli, s 15 éve már, hogy a sorozat híve. Magyarország egyik legszebb Lara-gyűjteményével büszkélkedhet, melyben igazi ritkaságok is helyet foglalnak.

Mesélj egy kicsit magadról.

Lovas Dávid vagyok, Képzőművészettel foglalkozom.

Hogyan és mikor ismerkedtél meg a Tomb Raider sorozattal?

Én sajnos nem az első pillanattól kezdve követem a sorozatot, hanem csak 2001-ben jutottam hozzá, de igyekeztem pótolni a lemaradást. Természetesen már az előtt is láttam reklámokban és elvoltam ájulva a látványtól és az ötlettől. Azt gondoltam, hogy ez egy elit játék, amit én sosem engedhetek meg magamnak. De aztán a keresztapám elhozott pár játékot nekem, amivel ő játszott, és köztük volt a Tomb Raider első része,amit abban a pillanatban ki is próbáltam. Persze annyira bonyolultnak tűnt akkor, hogy ennyi mindent tud, hogy alig tudtam vele mit kezdeni. Mivel még 10 éves voltam a szüleim nem támogatták, hogy ezzel játsszak, főleg hogy még irányítani sem tudom :). Így nem maradhatott. Egy évvel később megláttam az akkor megjelenő film bemutatóját, amitől újra fellelkesültem. Hozzájutottam a 3.részhez és onnantól kezdve nem érdekelt, hogy mit mondanak a szülők, én megtanulok Tomb Raiderezni! Így hát ebben az évben 3-szor néztem meg a moziba az első filmet (később VHS-en vagy százszor), keresztapámtól megkaptam az első részt újra, és azt mondta, ha jól haladok vele, adja a többit is. Párhuzamosan játszottam az elsőt és a harmadikat. Később pedig jöhetett a többi. Mindent meg akartam szerezni, ami TR-rel kapcsolatos, bár az igazi gyűjtés csak néhány éve tart igazán, amióta felfedeztem az online vásárlás örömeit.

Milyen hatással van életedre a Tomb Raider?

Ahogy apa mondaná: "nálunk a csapból is ez folyik". Én nagyon ritkán játszok valami mással, nekem a TR a játék. Ez nyugtat meg, ezzel tudok kikapcsolni. Bárhol laktam az évek során, az mindig attól volt számomra otthonos, hogy volt benne egy Lara valamilyen formában. A gyűjteményemet úgy szeretem, ha körbevesz, nem vagyok az a dobozban tartós típus. Bárhova megyek, a telefonomon mindig van valami TR játék, kép,zene… Minden nap az az első és utolsó, hogy megnézem a TR oldalakat (a tiétek az első) hogy van-e valami új. És persze a vásárlós oldalakon vadászom a ritkaságokat.

Melyik a kedvenc Tomb Raider játékod? (Ha van?)

Adventures of Lara Croft. Ezzel játszottam először. A hangulata ebben a részben fogott meg a leginkább. Persze a többit szinte ugyanígy szeretem.

Ha van kedvenc pillanatod és/vagy idézeted a Tomb Raider szériából, melyik az?

Egy pillanat, amikor meghallottam a TR3 Croft Manor-jában lejátszható zenét Nathan McCree-től… az felejthetetlen. Szerintem a legszebb zene a sorozatban. És egy idézet: "I make my own luck."

Ha egy dolgot változtathatnál a Tomb Raider sorozaton, mi lenne az?

Szerintem így jó, ahogy van, az apróbb bukásokat is beleértve. De ha muszáj lenne változtatni, esetleg jobban befejezném az Angel of Darkness és Underworld részeket, vagy a Rise of the Tomb Raiderből kivenném ezeket a zombis DLC-ket. Nem illik bele a képbe, és még kevésbé értem, hogy minek csinálnak meg egy Croft Manor pályát kétszer, csak az egyik zombis?

Ha csatlakozhatnál Lara egy kalandjához (legyen az komplett játék vagy akár csak egy pálya), melyik lenne az?

Igazából a Croft birtokon lakni lenne a legjobb dolog a világon! De elkísérném őt egy csomó helyre, például: Area 51; A Tr4 végéig, Kambodzsát is beleértve; London (akár december 18-án :) ); Lost Valley… De engem annyira beszippant a játék légköre, hogy szinte ott is érzem magam mindenhol.

Milyen Tomb Raideres holmikkal büszkélkedhetsz?

Talán minden egyes darabot nem neveznék meg, inkább képekkel prezentálom. Nagyjából szobrok, figurák, könyvek (ez egyre több) gyűjtői kiadású játékok, képregények, pólók és még sok apróság. Bár egy éve egy kicsit inkább szelektálok a gyűjteményemben. Már nem a mennyiség érdekel, hogy mindent megszerezzek, hanem inkább a minőség, még ha így kevesebb is, és nem bántam meg.

Ha van kedvenc tárgyad, melyik az és miért?

Az első figurám, egy Neca-Underworld Lara volt, és tőle semmi pénzért nem válnék meg, mert az első volt, és mindenhova elkísért. De igazán az első helyen a Gamingheads szobrok állnak a kedvencek listáján. Egy TR2013-as Survivor szobor 457/1000 számozással, és egy LC-Temple of Osiris szobor, amire még várok, hogy megérkezzen, de már most a kedvencem.

Van olyan Lara-relikvia, amit nagyon szeretnél, és ott van a kívánságlistádon?

Az Art of theTomb Raider kétkötetes könyv. Már régóta vadászom rá. Trapézdobozos Millennium Edition (TR4), mert már csak az hiányzik a sorból, és egy Limited Edition Trilogy (az első 3rész). A 20. évfordulóra szánt 6 darab Gamingheads szoborból is szeretnék majd. És ha gazdag leszek, akkor egy életnagyságú Larát is veszek :).

Gyűjtemény:


Néhány figura már csak a gyűjtemény egykori része, de a jó cél érdekében lettek továbbadva - a Gamingheads szobrok érdekében:

Copyright

© 2000-2024 TombRaider.hu

© LARA CROFT and TOMB RAIDER are trademarks of CDE Entertainment Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portál