20. évforduló

Keresés

Áprilisi "interjú rovatunknak" Lilla, "a Tomb Raider lány" a főszereplője, aki 4 éves korában ismerkedett meg először a sorozattal, azóta élete szerves részét képezi. Belekóstolt a Lara-cosplayezésbe és egyebek mellett egy szép Tomb Raider gyűjteménnyel is büszkélkedhet!

Mesélj egy kicsit magadról.

21 éves vagyok, jelenleg egy multinál dolgozom, mint ügyfélkapcsolati operátor. Nem vagyok egy tervező típus, de ha összejön, szeretném a japán nyelvet egyetemen tovább tanulni. Szabadidőmben (ha van) szívesen alkotok valamit, imádom a Disney rajzfilmeket, illetve még játszani szoktam. Nagyon szeretem Budapestet, ha tehetem a körúton villamos helyett gyalog járok és az éjszakai "Budapest-illatért" is oda vagyok.

Hogyan és mikor ismerkedtél meg a Tomb Raider sorozattal?

4 éves voltam, mikor a Dagger of Xian megjelent. Nagybátyám gamer volt, és megszerezte a játékot, bátyám meg "megörökölte" és nagyon sokat néztem, ahogy játszik. Körülbelül akkor szerettem bele. Csak arra emlékszem, hogy ott volt Lara Croft, futkározott a Kínai nagy falon, nem félt a pókoktól és nagyon badass volt.

Milyen hatással van életedre a Tomb Raider?

Életem szerves részét képezi. Ismerőseim zöme tudja, hogy én vagyok a "Tomb Raider" lány. Ez volt az a videojáték, ami hatására elkezdtem érdeklődni a gamer kultúra iránt. Kislányként Lara Croft a példaképem volt, ami a hétköznapi életben talán csak annyiban határoz meg, hogy igyekszem bátrabban hozzáállni a dolgokhoz és próbálom érzékeltetni a külvilággal, hogy csak azért mert nő vagyok, nem lehetek gyámoltalan és málé, a célokat meg ha nehézségek árán is, de el kell érni. Hiszen ezt tanultam.

Melyik a kedvenc Tomb Raider játékod?

A Dagger of Xian gondolkodás nélkül.

Ha van kedvenc pillanatod és/vagy idézeted a Tomb Raider szériából, melyik az?

A 2013-as "I hate tombs" odacsap. Vagy a jelenet, ahol Lara megtalálja a hátizsákját a The Last Revelation-ben, na attól mindig libabőrös leszek, nagyon szeretem. Mikor Lara a TRIII-ban a harang alá vezeti Sophia emberét, imádom. A kedvenc idézet pedig a TRII-ből a "Pardon me, if it was your way of trying the doors for me."

Ha egy dolgot változtathatnál a Tomb Raider sorozaton, mi lenne az?

Csak az Angel of Darkness-en változtatnék. Ha megkaphattuk volna azt a játékot, amit a Core ígért, akkor egy hatalmas siker lehetett volna belőle, ami nem hozta volna meg a mindenki által jól ismert, egy igazi TR rajongó számára részben negatív következményeket.

Ha csatlakozhatnál Lara egy kalandjához (legyen az komplett játék vagy akár csak egy pálya), melyik lenne az?

Biztos gyorsan game over lenne nekem, mert nem bírnám a tempót, de szívesen elmennék a Wreck of the Maria Doria-ra, vagy 13th floor-ra is elkísérném a kisasszonyt.

Milyen Tomb Raideres holmikkal büszkélkedhetsz?

Huh. Van vagy 15 figurám, kulacsom, termoszom, nyakláncom, kontrollerem, a filmes es a Croft aktás könyvecskék, sőt 2006-ban sikerült valahogy egy Anniversary-s karton táblát is szereznem az egyik videojáték boltból (10 év alatt sajnos kifakult kicsit).
Habár ez nem hivatalos TR cucc, mégis ide illik; egy barátomtól szülinapomra kaptam egy 3D nyomtatással készült 2013-as Lara-t.
A játékok eredetiben van meg, ezek között van egy-kettő, amelyik kicsit különlegesebb, mint egy szimpla EVM kiadás. Minden darab megszerzéséhez tudok kötni egy-egy nagyon boldog emléket.

Ha van kedvenc tárgyad, melyik az és miért?

Talán a nyakláncom, ki tudom magam vele úgy is fejezni, hogy nem teszek a mellemre egy gigantikus kitűzőt. Az is vicces, mikor a kollégákkal állunk a liftben beszélgetést kezdeményezve megkérdik, mit jelképez a nyakláncom. Általában csak annyit nyögök be, hogy videojátékból. Imádom a meglepettséget az arcokon.

Van olyan Lara-relikvia, amit nagyon szeretnél és ott van a kívánságlistádon?

Hogyne lenne! Túl sok is. A no1 egy limitált kiadású Classic Varner szobor.
Meg a Waterman tollak. Ó, azok a tollak.

Mi volt az a dolog, ami leginkább inspirált, hogy Lara Croftnak öltözz?

Nem tudom, zsigerből jött. Anyukám meg még adta is alám a lovat, hogy úgy is mindig Lara Croft akartam lenni, akkor csináljam.

Melyik volt a legelső Lara Croft öltözéked?

A classicot csináltam meg még nagyon régen. Nem fektettem bele túl sok erőt, de akkor a célnak megfelelt.

Melyik a kedvenc Lara Croft ruházatod?

Egyszer mentünk halloween-i házibuliba, akkor összedobtam az AoD ruhát brahiból. Nem is ez volt benne a szép, hanem hogy sikerült a volt barátomat rávennem, hogy Kurtis legyen, csak el kellett készítenem a ruhát. Na az a Kurtis jelmez volt a kedvenc, imádtam csinálni, még ha 3 nap alatt dobtam össze és fel óra múlva már hiányzott a Chirugai egyik pengéje. A tavalyi launch partyra is összedobtam a Páka ruhát, abból a jégcsákány volt a kedvencem. Nem volt időm kettőt csinálni, sőt egyet se igazán, de elégedett vagyok az eredménnyel.

Tervezel a jövőben még több Lara ruhát készíteni?

A fiatal Lara az egyik tervem, illetve a Catsuit a Chroniclesből. Egyelőre nem engedhetem meg magamnak, de szeretném ha a jövőben megoldható lenne, hogy kicsit több időt szentelhessek a Cosplaynek.


Copyright

© 2000-2024 TombRaider.hu

© LARA CROFT and TOMB RAIDER are trademarks of CDE Entertainment Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portál