20. évforduló

Keresés

Legújabb rajongói interjúnkat Omárral készítettük el, aki több száz XNA Larával készített képével ("renderével) lopta be magát a Lara-közösség szívébe. A Tomb Raider iránti szeretete határtalan, és szinte biztos, hogy a galériájában Ti is fogtok kedvenc képet találni magatoknak! :)

Mesélj egy kicsit magadról.

Az én nevem Omár, más néven (Sailor) Omi Croft. 20 éves vagyok. Már 2009 óta szeretem ezt a franchise-t. Én hoztam létre Tomb Raider XnaLara-t 2014. november 4-én. Szoktam 3D-s képeket készíteni Tomb Raiderről, Sailor Moonról stb. Ez a hobbim.

Mikor és hogyan ismerkedtél meg a Tomb Raider sorozattal?

Tomb Raider: Anniversary Collectors Edition (PS2)2009-ben a családommal elutaztunk Londonba, meglátogatni a bácsikámat és családjait. Egy nap elmentünk az egyik videojáték boltba, nézegettük a játékokat és a bácsikám csak úgy választott egy játékot, ami nem volt más, mint a Tomb Raider: Anniversary Collectors Editon (PS2). Ez volt az első TR, amivel valaha játszottam. Egy probléma volt, hogy nem volt memóriakártyám akkoriban, így minden alkalommal elölről kellett kezdenem a játékot. Sokáig szenvedtem az első pályán, mert ez még nekem új volt. Amikor megöltem a raptorokat, jött a T-Rex és én csak tátott szájjal harcoltam vele. Mint ahogy említettem, nekem még ez új volt. Nagyon szeretem ezt a játékot.  Az összes TR-t végigvittem, mindkét filmet megnéztem, és csak gondoltam magamba: "Mi a csudát csináltam eddig az előző pár évben?". A legelső emlékem az volt, mikor elsős voltam, édesapám barátjának a fia játszott Tomb Raider: The Angel of Darkness-t. Akkor még ez volt a legújabb TR.  Mai napig emlékszem, mikor Lara a Louvre Galériába bolyongott és lelőtte a biztonsági őröket. De akkoriban még nem tudtam, hogy ez az Angel of Darkness. Csak a borító és ez rémlett.

Milyen hatással van életedre a Tomb Raider?

Tomb Raider ez életem egyik része. Megváltoztatta az életemet. És nem csak neki köszönhetem, hanem a bácsikámnak is, mert ő találta meg ezt a játékot. Ők adtak nekem új életstílust, és van már új hobbim is - 3D képek készítése (Bleder és Keyshot).

Melyik a kedvenc Tomb Raider játékod?

Tomb Raider: Anniversary a kedvencem. Ez volt az első TR, amivel játszottam, mai napig imádom. A sztori, az ellenfelek és főellenségek, a betétdalok… minden.

Ha van kedvenc pillanatod és/vagy idézeted a Tomb Raider szériából, melyik az?

 • Tomb Raider: Legend: Amikor Lara legyőzte Amandát, majd meglátta az anyját.
 • Tomb Raider: Underworld: Mikor Lara és Amanda együtt harcolnak Natla ellen, és az utolsó bejátszás.
 • Tomb Raider: The Last Revelation: "I make my own luck."
 • Tomb Raider film: "I woke up this morning and I just hated everything."

Ha egy dolgot változtathatnál a Tomb Raider sorozaton, mi lenne az?

Tomb Raider: The Angel of the Darkness: eltávolítanám a "fáradtság" csíkot. Olyan idegesítő, hogy mikor Lara kapaszkodik, akkor a "fáradtság" csík elindul, és ha elfogy az ereje, akkor elengedi magát. Az összes TR közül ez az egyetlen, ahol ilyen van. Világon senki sem tud sokáig kapaszkodni. Ok, hogy gondoltak erre, de ez egy videojáték.

Ha csatlakozhatnál Lara egy kalandjához (legyen az komplett játék vagy akár csak egy pálya), melyik lenne az?

Tomb Raider: Legend: Tokyo pálya. A kedvenc városom.

Milyen Tomb Raideres holmikkal büszkélkedhetsz?

Hát nincs olyan sok, de ezeknek nagyon örülök:

 • Tomb Raider: Legend (PC)
 • Tomb Raider: Underworld (PC)
 • Tomb Raider: Anniversary Collectors Edition (PS2)
 • Tomb Raider: Ultimate Edition (PC)
 • Tomb Raider: The Movie (DVD)
 • Tomb Raider: The Ten Thousand Immortals
 • És két képeslap (TRU), egy TR (2013) kép Turning Point-tól (köszi TP :)) és egy TR (2013) poszter.

Mikor kezdtél el komolyabban foglalkozni a képek renderelésével?

2014-ben kezdem el ezt az egészet. Először is kipróbáltam az XPS programot, importáltam egy modellt, és próbáltam mozgatni és hajlítani a végtagjait. Mikor végeztem, elmentettem .jpg formátumban. Ez volt az első XPS kép. Úgy döntöttem, hogy én is csinálok egy oldalt, mint pl. a Turning Point, csak egy kicsit másabb lesz. Pár hónap múlva elkezdtem a Blendert használni, hogy jelentősen szebb legyen, majd a Keyshotot, mert az sokkal könnyebb és gyorsabb, mint a Blender.

Ha van kedvenc alkotásod, melyik az?

Mindig az újabb képpel/képekkel vagyok boldog.

Milyen Lara-rendereken fogsz dolgozni a jövőben? Vannak már ötletek?

Egy nagy projekten gondolkozom, de ez egyelőre titok. ;)


Galéria:

Ízelítő:

Copyright

© 2000-2024 TombRaider.hu

© LARA CROFT and TOMB RAIDER are trademarks of CDE Entertainment Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portál