20. évforduló

Keresés

A Tomb Raider 20. évfordulójának megünneplése alkalmából legelső cikkünket Verával kezdjük, aki 2000 környékén ismerkedett meg a sorozattal. Nemrég csöppent bele a cosplay világába, s a jubileum alkalmából magára öltötte Lara klasszikus ruházatát, amiről fotósorozat is készült, melyet először Veletek oszt meg!

Mesélj egy kicsit magadról.

Vera vagyok, jelenleg egyetemi hallgató. Idén júniusban diplomázom, miután az angol nyelvvel fogok foglalkozni, egyelőre tanítás, és tolmácskodás szintjén. A brit kultúra nagy szenvedélyem, így ez nem is meglepetés. Az érdeklődési köröm elég széleskörű, így itt azt említem meg, ami jelen esetben fontos: a Tomb Raider már gyerekkoromban nagy kedvencem volt, így ha időm engedi, szívesen játszom végig Lara kalandjait újra és újra.

Hogyan és mikor ismerkedtél meg a Tomb Raider sorozattal?

Emlékszem, apukám nagy örömmel hozta haza az első számítógépes játékunkat, valamikor 2000 környékén, ami nem volt más, mint a The Last Revelation. Akkor még nem ismertük a sorozatot, de nagyon hamar beleszerettünk, és volt, hogy napokig játszottunk, vagy éppen gondolkodtunk, hogyan is kéne az adott pályán továbbjutni. :)

Milyen hatással van életedre a Tomb Raider?

A The Last Revelation már kezdetben nagy hatással volt rám. Ez volt az a játék, ami miatt érdeklődni kezdtem az egyiptomi kultúra iránt, és vezetett be a széria világába, aminek minden egyes része magával ragadó játékélményt biztosított. Azt már mondanom sem kell, hogy már 8 évesen Lara Croft szerettem volna lenni, hiszen már akkor elképesztő karakternek tartottam, és csodáltam, hogy milyen erős, független és kemény nő is Lara. Gyerekként gyakran a szabadban is "Larásat" játszottam, így nem is kellett feltétlenül a gép elé ülnöm egy kis Tomb Raider élményért.

Melyik a kedvenc Tomb Raider játékod?

Egyértelműen a Last Revelation, a mai napig a legjobb (és egyben legnehezebb) Tomb Raider játéknak tartom. A történet, a helyszínek, a feladatok – minden a topon van.

Ha van kedvenc pillanatod és/vagy idézeted a Tomb Raider szériából, melyik az?

Rengeteget tudnék sorolni, de ha már kedvencekről van szó, az egyik legkedvesebb sorom is a TLR-ből származik: "I make my own luck", illetve a klasszikus "I only play for sport" is a toplistámon van. Ami a pillanatokat illeti, az egyik legfelemelőbb az, amikor kiderül, hogy Lara mégsem ragadt a piramisban… :)

Ha egy dolgot változtathatnál a Tomb Raider sorozaton, mi lenne az?

Jelenleg nagyon szeretném, ha az új játékokban kicsit többet kapnánk a klasszikus és általunk úgy szeretett Larából… Az új játékok is fantasztikusak, de nekem nagyon hiányzik belőlük az a bizonyos "TR érzés", de biztos sokan tudjátok, mire gondolok. Az olyan apróságok, mint a dupla pisztoly, Lara befont haja és a klasszikus pályák, amiken olyan sokat kellet agyalnunk, nekem nagyon hiányoznak.

Ha csatlakozhatnál Lara egy kalandjához (legyen az komplett játék vagy akár csak egy pálya), melyik lenne az?

Mint ahogy már említettem minden tekintetben a TLR áll a legközelebb a szívemhez, mégsem mondanám, hogy minden egyes pályán Larával tartanék… :) A játékban Alexandria pályái voltak a kedvenceim, így ezt választanám. További kedvenceim például a Chronicles new yorki pályája, és a Louvre pályái az Angel of Darknessben.

Mi volt az a dolog, ami leginkább inspirált, hogy Lara Croftnak öltözz?

Mikor 8 évesen először játszottam a játékkal, azonnal Lara szerettem volna lenni. Mint már említettem, szívesen játszottam "Larásat", és mindig is szívesen öltöttem volna magamra a klasszikus ruháját, de a cosplay nem állt igazán közel hozzám. Láttam, hogy ez a hobbi egyre népszerűbb lesz, én mégsem ezért vágtam bele.

Számomra Lara a mai napig egy nagyon inspiráló női karakter, aki megtestesíti az erőt, függetlenséget, bátorságot, intelligenciát és szépséget egyaránt. És ki ne akarna ilyen nő lenni?

Sosem tudtam hol, vagy hogyan kezdjem, végül 2013-ban, az új játék megjelenése után jelentkeztem egy Lara hasonmás versenyre, ahol egy kezdetleges, félkész jelmezzel 3. lettem. Ez után határoztam el, hogy valóra váltom ezt a gyerekkori álmom, és a jövőben több klasszikus Lara ruhával és fotóval állok majd elő, hiszen még mindig fantasztikus érzés a gyerekkori hősöm bőrébe bújni.

Melyik volt a legelső Lara Croft öltözéked?

A 2013-as Reborn ruha.

Melyik a kedvenc Lara Croft ruházatod?

Természetesen a klasszikus ruha, a zöld top és a barna rövidnadrág kombinációja.

Tervezel a jövőben még több Lara ruhát készíteni?

Mindenképpen, ahogy időm engedi, hiszen számomra is fontos a franchise 20. évfordulója. Idén szeretnék még néhány klasszikus ruhát és fotósorozatot készíteni, az évforduló megünnepléseképpen.

Fotók:

A klasszikus fotósorozatot Bán Lilla készítette.

Copyright

© 2000-2024 TombRaider.hu

© LARA CROFT and TOMB RAIDER are trademarks of CDE Entertainment Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portál