Szereplők

Keresés

Lara Croft

Lara CroftSzámos családi tragédiát átélt a múltban, többek között mindkét szülője különböző alkalmakkor történő halálát kislány korában. Mint a szakma által elismert lángelme, ugyanakkor az olimpiai standardoknak is megfelelő tornász, Lady Croft nemcsak a tudományos körök, de a politikai közösségek vad spekulációinak és szenvedélyes vitáinak gyakori tárgya, nem beszélve a celebritásokkal foglalkozó médiáról. Egyformán istenítik és gyalázzák, mely alapján korunk talán egyik legelbűvölőbb és legenigmatikusabb figurája.


Lara Croft a Surrey-beli Parkside Kórházban született Lady Amelia Croft, és a közismert régész, Lord Richard Croft, Abbingdon néhai grófja lányaként. Háromtól öt éves koráig az Abbingdoni Leányiskolában tanult, ahol gyorsan kiderült, átlagon felüli tehetséggel megáldott gyermekről van szó.

Hősnőnk kilenc évesen túlélt egy himalájai repülő-szerencsétlenséget, melyben édesanyja sajnálatos módon életét vesztette. Rendkívüli életútjának első, emlékezetes történetében valahogy sikerült élve megúsznia egy egyszemélyes, tíz napig tartó vándorlást a Himalája hegyei között, mely köztudottan a Föld egyik legveszélyesebb vidéke. Ezek után Nepál fővárosában, Katmanduban a legközelebbi bárba sietett, hogy udvarias telefonhívásban érdeklődjék édesapjától, alkalmas lenne-e számára, hogy érte jöjjön, és elvigye a felhők fölüli városból.

A tragédia után következő hat év során Lara ritkán távozik apja oldaláról, akivel körbeutazzák a világot, egyik régészeti ásatást a másik után látogatva meg. Ez alatt az idő alatt állítólag magántanároktól sajátította el az általános műveltség megkövetelte tananyagot, ám talán pontosabban fogalmaznék, ha azt mondanám, inkább Lord Croft teljes munkaidős növendéke volt.

Amikor Lara tizenöt éves volt, édesapjának nyoma veszett Kambodzsában. A hatóságok, és maga Lara kiterjedt kutatásai csupán olyan emberi maradványokat eredményeztek, melyeket nem lehetett tökéletesen azonosítani. Mivel Lord Croft holtteste hivatalosan nem került elő, Lara nem örökölhette közvetlenül a Croft címet, és hősnőnk kisebb családi viszályba keveredett nagybátyjával, Lord Errol Crofttal az abbingdoni birtokok feletti uralomért. Lara végül megnyerte a jogi csatározást, és átvette örökségét, ám az ügy következtében a Croft családban mély szakadék keletkezett, és Larától elhidegültek rokonai.

Lady Lara Croft tudományos tevékenysége ezek után már-már elhomályosította apja karrierjét; tizenöt, nemzetközi jelentőséggel bíró, régészeti ásatásoknak helyet adó terepet fedezett fel. Ezek a területek még mindig új és érdekes bepillantásokat tesznek lehetővé a múltba. Senki sem tagadhatja Lady Croft elképesztő méretű hozzájárulását a régészethez, habár a hölgy nincsen becsmérlők híján sem.

Lara módszerei gyakran kerülnek kitárgyalásra a hivatali tisztviselők, illetve a többi, gyakorló régész disputáiban. Számos módon szokták jellemezni, a nemes emberétől a beszámíthatatlan kategóriájáig. Néhány tudós rámutatott arra, hogy a hölgynek a dokumentálás iránt tanúsított hanyagsága, valamint a nyers erőt használó metodológiája számos terepet megfertőzött, és több kárt okoz, mint hasznot hajt. Még olyan (meg nem erősített) vádak is felmerültek, melyek szerint Lara valójában különböző tárgyakat visz el ezen lokációkról, mielőtt értesítené a nemzetközi közösséget, valamint hogy a csini-csajszi nem több a kelleténél jobban felmagasztalt ereklyevadásznál.

A bulvárlapok bálványozása ellenére Lara Croft magánélete felett a legkomolyabb elhatározással őrködik. Sohasem adott interjút, és semmiféle személyes kommentárt nem tett a vele kapcsolatos híresztelésekre, lévén jobban szereti a család ügyvédjei, Hadrgraves és Moore által kiadott rövid, hivatalos nyilatkozatokban kifejezni magát.

Feltételezhetően számos nem hivatalos biográfia látott világot a fiatal grófnőről, melyek vad és fantasztikus teljesítményként éltetik Lara hősi tetteit, gondoljunk csak az élő dinoszaurusz felfedezésére a Kongo völgyében, vagy a hírhedt nevadai 51-es Körzetbe való beszivárgásra. A Croft Birtokok hivatalos közleménye ezeket így véleményezi: "... ezen könyvek a végletekig ostobák: a totális fikció szégyenteljes, értéktelen manifesztációi."

Mindazonáltal ha bárkinek kedve támad akár egy felületes kotorászásra is az Interneten a Megmagyarázhatatlan, a Titokzatos, netalán a Tökéletesen Hihetetlen után, jó néhányszor fel fog bukkanni az orra előtt Lara Croft neve. A hölgy nemcsak a konspiratív elméletgyártók, de a folyamatosan változó történelem rajongóinak is bálványa.

Úgy tűnik, minél mélyebbre ásunk Lady Croft életében, úgy válik Lara egyre elképesztőbbé és titokzatosabbá. Talán hasonlóan az általa felfedezett régészeti lelőhelyekhez, csak kapargatni tudjuk ennek a hihetetlen hölgyemény lényének a felszínét, míg az összetett és kifürkészhetetlen titkok mélyen benne eltemetve maradnak.


Jacqueline Natla

Jacqueline NatlaAtlantisz királynője, most Amanda csapattársa. Larát befolyásolja, hogy megszerezze Thor pörölyét, közben a gonoszság megtestesítője. Az atlantiszi eset óta orrol Larára, rengeteg vétséget tett/tesz hősnőnk ellen... Célja, hogy elpusztítsa a világot, a hetedik korszak, Ragnarök eljövetelével.
Amanda Evert

Amanda EvertNatla jobb keze, célja, hogy Lara Croftot tönkretegye, mégis előtör belőle néha valami, ami mégis arra készteti, hogy segítse Lara útját. Kiismerhetetlen nőszemély, ő sem tudja, hogy mit akar.

 

 


Szellempár

SzellempárA szellempár Lara Croft pontos fizikai, illetve külső paramétereivel bír. Saját gondolkodása van, de arra is alkalmas, hogy pontosan utánozza az ellenfelei mozdulatait. Mivel nincs lelkiismerete, motivációja vagy bármilyen fajta lelke, a szellempár nagyon veszélyes.

 


Zip

ZipLara csapatának technikai embere, akinek az a feladata, hogy technikai és logisztikai támogatást nyújtson Lara törekvéseihez szerte a világban - ő a srác a furgonban, vagy Lara birtokának szerver-termében. Egykor csúcson volt, de néhány év a börtönben egy fokkal lejjebb hangolta, és megnövelte a haragját minden intézményes dolog ellen. Az egykori számítógépes hacker, most Larával dolgozik a kihívás, és az izgalom kedvéért.


Alister Fletcher

Alister FletcherAzért van itt, hogy tesztelje az elméleteit, titkokat tárjon fel, melyeket senki más nem lenne képes, és mert ez az a hely, ahol különc tudása valóban hasznos. Alister merev és ingerlékeny; túl komolyan veszi saját magát.

 


Winston Smith

Winston SmithWinston családja generációk óta kötődik a Croftokhoz, ő is a család komornyikja, mióta kitüntetéssel leszerelt a hadseregből a húszas évei végén; akárcsak az apja őelőtte. A Croft Birtokra költözött, és ő maradt az egyetlen bentlakó alkalmazott a felesége halál után, még Lara születése előtt. Ő gondoskodik Lara minden alapvető igényéről, sőt messze túlteljesíti egy hagyományos komornyik kötelességeit, ha Lara szokatlan életmódját és mániáit nézzük, ennek ellenére soha nem okozott csalódást az úrnőjének.

Copyright

© 2000-2024 TombRaider.hu

© LARA CROFT and TOMB RAIDER are trademarks of CDE Entertainment Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portál