Extra játékmódok [Expeditions]

Keresés

Bevezető

Az Expedíciók (Expeditions) hozzáadott játékmódokat takarnak. Az Expedíciók Felfedező Kártyákkal (Expedition Cards) módosíthatóak a játék bizonyos elemei az újszerű élmény érdekében. Az új kihívások teljesítésével a játékos további Felfedező kártyákat tud megkaparintani. Az alapjátékhoz a következő lehetőségek állnak rendelkezésre: Pontszerző meccs (Score Attack), Fejezet újrajátszása (Chapter Replay), Fejezet újrajátszása elit módban (Chapter Replay Elite) és Maradék ellenállás (Remnant Resistance).

Ezek a módok csak akkor lehetségesek, ha az adott játékrészt már egyszer megoldotta a játékos, itt kártyahasználat nélkül játszhatunk. A Maradék Ellenállás (Remnant Resistance) módban  a küldetés helyszínét és céljait kártyákkal lehet megadni, amik közül sok már a játék kezdetén rendelkezésre fog állni.

Pontszerző meccs (Score Attack)

Pontszerző meccs (Score Attack)

A legfontosabb tényező minden pontszerző meccsben a kombó: Lara sokkal több pontot szerez egyes cselekményei után, ha aktív a kombó-számláló. Minél több dolgot teszünk egymás után (mint például lidércfények gyűjtése, lámpások lelövése vagy pontszerző gyilkos találatok), annál javadalmazóbb számunkra az adott kombó. Az egyetlen mód kiemelkedő pontszám gyűjtésére a hosszú kombó-sorozatokban rejlik, különösen ha a játékos hiba nélkül teljesíti az adott pályát.

A kombó elvész, ha sebződünk vagy lejár az időszámláló. Utóbbi mindig újraindul, amint újabb elemmel gazdagítjuk az aktuális kombót. Az időmérőt a bal felső sarokban tudjuk figyelemmel követni, tétlenség esetén inaktívvá válik.

A lineáris pályákon mindössze gyorsaságra és a sebzések elkerülésére van szükség. Néhány szintnél viszont időnként vissza kell térnünk egy-egy helyszínre, és ez nehezíti a feladatot ilyen szempontból, ha első alkalommal már mindent begyűjtöttünk. Jobb, ha hagyunk egy-egy lámpást vagy lidércfényt, hogy legyen mivel fenntartanunk a kombót.

Fejezet újrajátszása (Chapter Replay) & Elit mód (Chapter Replay Elite)

A fejezet újrajátszásával a történet adott szeleteit vihetjük végig újra. Ezt meghatározott felszereléssel tehetjük meg, ami adott esetben gyengébb, amivel éppen rendelkezünk a játék későbbi szakaszában tartva. Elit módban a már megszerzett eszközök ezekben a korábbi részekben is a birtokunkban lesznek.

A fejezet újrajátszások inkább arról szólnak, hogy a játék adott pontjait ismételten meglátogassuk, nem célja, hogy teljes felszereléssel játsszuk ki az egészet.

Maradék ellenállás (Remnant Resistance)

Maradék Ellenállás (Remnant Resistance)

Olyan játékmód, amelyben valamilyen célt kell elérni, elsősorban a közösségi térben. Választhatunk a barátaink vagy a közösség többi tagja által elkészített küldetések közül, de akár saját magunk is létrehozhatunk egyet.

Egy ilyen meccs 5 részfeladatból állhat, például kiemelt célpont likvidálása, gyűjtögetés, vadászat, stb. Saját tervünkben Lara ruházatát és fegyvereit, egyéb tárgyait magunk választhatjuk ki, illetve akár 5 Felfedező kártyát is hozzáadhatunk. A környezettel kapcsolatban a helyszín, időjárás és napszak meghatározható.

Minél keményebb egy küldetés, annál több kreditpont jár érte. Saját küldetéseink csak akkor kerülhetnek a közösség elé, ha mi magunk már legyőztük őket. Értelemszerűen a nehézségi fokozatok eléggé változatosak. Normál szintű részfeladatnak számít például túszok kiszabadítása, míg egy medve leölése már nehéznek minősül. Aki játszott már a Hitman: Absolution Contracts Mode-jával, valószínűleg otthonosan mozog majd itt is.

További játékmódok (DLC-k) >>


A Felfedező kártyákról (Expedition Cards)...

Felfedező kártyák (Expedition cards)

A Rise of the Tomb Raider kihívásait teljesítve, világát felfedezve különféle kitüntetésekhez juthatunk, amiket Felfedező kártyákra (Expedition Cards) tudunk beváltani. A felfedező kártyák valamilyen változást eredményeznek az extra játékmódokban. Ez lehet humoros, mint a Nagy Fej játékmód, vagy játékélményt fokozó, akár a pálya nehézségét vagy a rendelkezésedre álló előnyöket tekintjük. Kétféle felfedező kártya létezik: különös és hétköznapi. A különös kártyák nyújtják a legmeghatározóbb és legérdekesebb változtatásokat és korlátlan alkalommal használhatóak. A hétköznapi kártyák  egyszer használatosak, így kreditekért vásárolhatóak vissza. A felfedező kártyák jó szolgálatot tesznek egy testre szabott Rise of the Tomb Raider kalandhoz, így érdemes lerántani róluk a leplet, kísérletezni velük.

Első induláskor minden játékos kap egy kezdő kártyakészletet, így hamar kezdődhet a kísérletezés a játékmódokkal. Hogy ezen felül vásárol-e extra kártyákat, az a játékosra van bízva, viszont soha nem fog előfordulni, hogy kártya vásárlása mellett legyen csak elérhető egy játékmód.

A kártyák többsége egyszer használatos és addig tart, amíg a játékmód végére érünk. Ám ha pl. egy Pontszerző meccs (Score Attack) kihívásai túl nehéznek bizonyulnak vagy közben kilép a játékos, ebben az esetben nem veszít kártyát.

Kártyacsomagokat kreditekért és valódi pénzért is vásárolhatunk a Piactérből (Marketplace). Felesleges kártyáinkat kreditekért eladhatjuk küldetések létrehozása közben.

A kreditekről...

Kreditszerzésre több módszer is létezik:

  • Alapjáték végigjátszása - A kihívások, ereklyék keresése illetve a történetfolyammal való haladás mind kreditjutalommal jár.
  • Sírkamrák teljesítése - A bennük található logikai feladatok megoldásáért is jár kredit.
  • Hátizsákok - A Lara Croft and the Temple of Osiris játékban megszokott urnákhoz hasonlóan amikor valamelyik, barátlistánkon szereplő személy meghal, alkalmanként egy hátizsákot hagy maga után. Ha a játékban ezeket megtaláljuk, szintén kredit üti a markunkat.
  • Expedíciók (Expeditions) kihívásai - Ezek teljesítése jutalmat eredményez olyan értékben, amit a választott kihívás nehézsége indokol.
  • Pontszerző meccs (Score Attack) - Sikerességtől függően medált lehet szerezni. A medál fokozatának megfelelően ehhez még kreditjutalom is társul.
  • Maradék ellenállás (Remnant Resistance) - Mind a részfeladatok, mind az egész küldetés teljesítéséért kreditet lehet szerezni.
  • Kártyaeladás - Felesleges kártyáinkon kreditekért túladhatunk a küldetések létrehozása közben.
  • Más Square Enix játékok - Aki Square Enix-tagként regisztrál, más SE játékok során is tud kreditet szerezni. Ilyen például a Hitman, a Life is Strange vagy a Deus Ex.

Ezen kívül más lehetőségek is rendelkezésre fognak állni ahhoz, hogy elegendő kredit birtokában mindenki kipróbálhassa a játékot teljes valójában.

Copyright

© 2000-2024 TombRaider.hu

© LARA CROFT and TOMB RAIDER are trademarks of CDE Entertainment Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portál