Öltözetek

Keresés

Brenoch Adams, a Rise of the Tomb Raider művészeti vezetője végigkalauzol minket a játék öltözetein:

Expedíció ruházat (Expedition Outfit)


Lara alaposan felkészül a vészterhes útra, tudván, hogy szélsőséges időjárási tényezőknek lesz kitéve. A vízálló, libatollal bélelt pufikabát biztosítja a meleget, ugyanakkor nem korlátozza le túlzottan a szabad mozgást. Bal karján egy kör alakú fekete-fehér folt található. Piros színével elüt a hűvös terep árnyalataitól. Csizmáját lábszárvédő fedi, emellett rendelkezik még hómacskával, egy hegymászó hámmal, illetve kötéllel, jégcsavarokkal, egy szürke sapkával, a havas tájon alkalmazható védőszemüveggel és két jégcsákányával.


Sivatagi trikó (Desert Tank Top)


A réteges öltözködés alapjául Lara ezt a bordázott és karcsúsított felsőt viseli, ami kellő mozgásszabadságot és kényelmet nyújt melegebb éghajlatokon. Sötét anyaga harmonizál a világos strapabíró nadrággal és a pisztolytáska bőrszíjával. Fegyvertokja lábra erősíthető kivitelének köszönhetően stabilan simul a csípőre, miközben a felsőruházatot is a helyén tartja.


Bőrdzseki (Leather Jacket)


Stílusos és meleg: a rövid, gyűrött fazonú kabát védelmet nyújt az elemek ellen egyfajta külső páncélként, míg alatta némileg könnyedebb ruházat kap szerepet. A dzseki színe illik a sötét farmeranyaghoz és a szürke pamut kapucnis pulóverhez - utóbbival az arctalanság homályába burkolózhatunk szükség esetén.


Szürke hétköznapi felső (Gray Henley)


A három gombbal ellátott utcai felsőt Lara a hűvösebb napokon ölti magára. Könnyű anyagát ellensúlyozza hosszú ujja, így véd a hideg ellen, különösen cserszínű nadrágjával és csípőn hordott bőr pisztolytáskájával kombinálva. A felső alatt extra rétegként viseli sivatagi trikóját, és amennyiben még zordabbra fordulna az idő, bármilyen dzsekivel melegebbé varázsolható.


Vadász-szerelés (Huntress)


Lara vadászruházata a környezethez idomul. Véd a hideg időjárás ellen, emellett álcázáshoz is tökéletes, hiszen viselője beleolvad a völgy erdős részeibe. A vörös szarvas irháját kézzel öltötték össze, így hoztak létre belőle egy tunikát, mely természetes rojtokban végződik a fegyvertáska öve alatt. Csizmáit a vörös szarvas erősebb szálú és hosszabb, farokrészről vett szőrméje szegélyezi, mellyel könnyebb a magas hórétegben való haladás. Csontkampó tartja egyben az asszimetrikus irhaleplet, a bőröv mellett pedig egy mintás textilöv is Lara derekára lett erősítve. Sötétzöld zsebes nadrágja és ujjatlan bőrkesztyűi tökéletesítik a megjelenést.

(Hozzájuthatsz a Geotermikus Völgyben (Geothermal Valley) teljesített két küldetés nyomán. A megbízást adó asszonyt a térkép déli pontján találod.)


Csúcsragadozó (Apex Predator)


Ez a ruházat a helyi medvék irhájából áll össze, akikkel Lara a szibériai vadonban összefutott. A sötét szőrme mellett hangsúlyos vörös textilöv és lábra tekert pánt hűen tükrözi Lara és a vadon ragadozói közötti erőszakos szembenállást. A nyakrészen lógó medvekarom trófea, egyben figyelmeztetés azok számára, akik szembe mernek szállni vele. Az elejtett vad vérét rituális mozdulatokkal arcára festő Lara elrettentő képet mutat ellenségei szemében. Dupla csatos csizmáját bőr borítja, térdmagasságban szőrme teszi még melegebbé. A Csúcsragadozó öltözet Lara legbarbárabb arcát mutatja.

(Külön megvásárolható DLC öltözet, az Apex Predator Pack része.)


A Karvaly (Sparrowhawk)


A szibériai vadon honos állatainak szőrméjéből készült ruházat inkább a beolvadást, mint a megkülönböztetés célját szolgálja. A vörös szarvas napszítta irháját kézi öltéssel varrták össze, és az anyag szaggatott végei a pisztolytáska szíja alá érnek. Az öltözet kék elemei illenek a barna és krém színekhez, visszaadva a fagyos erdő hangulatát. A nyúlprémből készült fülvédős sapka extra szigetelést nyújt viselője számára, mely alatt sál keretezi a fejet és nyakat egyaránt. A sötétbarna zsebes nadrágot térdmagasságig a dupla csatos csizma fedi, állati bőrrel és nyúlszőrrel borítva.

(Külön megvásárolható DLC öltözet, a Sparrowhawk Pack része.)


Pionír (Pioneer)


Az öltözék inspirációját Sir Edmund Hilary és vakmerő csapata szolgáltatta, akik a K2 csúcs meghódításáért kíméletlen küzdelmet folytattak a kietlen tereppel szemben. Lara a hegymászás aranykorának felszereléseit veszi magához. Lara kifejezetten a Rise of the Tomb Raider Endurance módjához tervezett steppelt magashegységi dzsekit visel, a tájhoz mérten kontrasztos, sárga színben. A gyapjú, a bélelt nadrág és csizmakötő remekül tartják a hőt, csakúgy, mint a sál, a bőr hegymászó sapka és a kesztyűk. A régimódi kampók segítenek Larának talpon maradni, miközben oxigénmaszkja, védőszemüvege, vállra rögzíthető hámja és hegymászó kötele együttesen bármilyen expedícióra felkészültté teszik.

(Külön megvásárolható DLC öltözet, az Endurance mode része.)


Lélekszövő (Spirit Weaver)


Napszítta szarvasirha összeöltéséből született ez a darab, felsőruházatképpen egy mélyvörös, hosszú ujjú tunika fölé. Arany kiegészítőivel és bonyolult merevítőjével a hagyományos bizánci stílust idézi - ugyanezt tükrözi a díszes ingszegélyezés. Lara törzsét középtájékon egy megviselt bőrszíj öleli, hogy helyén tartsa a páncélzatot, valamint egy egyszerű pisztolytáskát csípőmagasságban. Bőrnadrág és -csizma teszi teljessé a szettet, nyúlszőrme díszítéssel, ami még extra meleget is nyújt.

(Külön megvásárolható DLC öltözet, a Remnant Resistance Pack része.)


Beosonó szerelés (Infiltrator)


Egy taktikai együttes, amely alapját a Trinity egyenruhája alkotja. Erdei környezethez ideális terepszínű nadrág, hosszú ujjú és szegett, kerek nyakú felső rakodózsebbel. Golyóálló Kevlar-mellény és térdvédő biztosít extra védelmet, melyet ujjatlan kesztyű és bojtos, fekete-fehér sál egészít ki. Fekete, bőrből készült terepcsizma segíti Larát a biztos haladásban bármilyen talajon, míg hegymászókötele és a hozzá tartozó karabinerek a sziklamászásban bizonyulnak ideális eszköznek. Lövészethez tervezett műszálas fegyvertok és lövedékerszény szolgál kiegészítő gyanánt, hogy Lara biztosan felkészülten vághasson bele bármilyen éles harci helyzetbe.


Árnyjáró (Shadowrunner)


Rejtőzködést igénylő helyzetekben az Árnyjáró Lara hasznára válik a környezetbe olvadáshoz szükséges sötét árnyalatú terepre szabott ruhadarabjaival. Az ellenséges táborok gyors felderítéséhez derékra erősített kötélköteg és egyszerű karabinerek állnak rendelkezésre. A talaj szintjén mozogva Lara stabil és fürge, köszönhetően a megbízható térdvédőnek és a fekete bőrcsizmának. Mind védekezés, mind tárolás szempontjából hasznos lépés, hogy hősnőnk magára húzott egy galléros, poliészter hálószerkezetes mellényt tölténytároló zsebekkel. Az elkerülhetetlen harc során a fegyverekhez könnyű hozzáférést és egyben biztonságos tárolást biztosít a hőre lágyuló, formázott dupla szíjas pisztolytáska. Fekete kötött sapka és erős, harcra tervezett bőrkesztyű teszi teljessé a felszerelést és egyben nyújt hőszigetelést arra az esetre, ha tartósabban a zord szibériai télben kellene időznünk.

(Külön megvásárolható DLC öltözet, a Tactical Survivor Pack része.)


Kommandós szerelés (Commando)


Ez a ruházat egy rugalmas és könnyed megközelítése a szibériai harckészültségnek. A téli terepmintás zsebes nadrág egyedi lövészmellénnyel párosul, amely tölténytartó erszényekkel egyetemben egy sötétszürke trikóra került felső rétegként. Nejlonnal bélelt öntött forma térdvédői védenek az erdőben kúszás közben szerezhető sérülések ellen, strapabíró, lábra szíjazható pisztolytáskájának köszönhetően pedig fegyvere mindig kéznél van a szükséges pillanatokban. Elnyűhetetlen ujj nélküli kesztyűivel biztosabb mind a kapaszkodás, mind a lövés a felderítési akciók során, míg a kéz bütykeire eső részén megerősített anyag gondoskodik arról, hogy ha közelharcra kerül a sor, az igen fájdalmas nyomot hagyjon ellenfeleinkben.


Az éj árnyai (Nightshade)


Napszítta, kézzel öltött bőr teszi ki az öltözet zömét, kiegészítve egy, a vállon átvetett meleg farkaszszőrme-stólával. Narancsszínű kiegészítők, úgy mint a kesztyűk, a sál, vagy a derékra erősített kendő illeszkedik a táj színeihez, tökéletessé téve ezzel az együttest az őszi tájba való beleolvadáshoz. Bőrrel és szőrmével borított csizma képében kerül hasznosításra a megmaradt állatbőr, mely réteget képez a szürke hosszú szárú nadrág fölött. A megjelenést az ikonikus vörös sziklamászó csákányok helyett szereplő ókori bizánci szekercék teszik kerekké.

(Külön megvásárolható DLC öltözet, a Wilderness Survivor Pack része.)

Hamarosan folytatjuk...

Copyright

© 2000-2024 TombRaider.hu

© LARA CROFT and TOMB RAIDER are trademarks of CDE Entertainment Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portál