Fegyverek

Keresés

 

 

Íjak

Minden íj hatásos és csendes fegyver, vadászathoz és lesből gyilkoláshoz egyaránt alkalmas. Fejlövéssel egy szempillantás alatt lehet végezni bármely ellenséggel anélkül, hogy látszanánk vagy közelharcot kellene megkockáztatnunk. Segítségünkre lehet abban is, hogy távolságból gyújtsunk tüzet, mérgezzünk vagy robbantsunk fel valamit. Speciális nyilak használatával Lara még a szívósabb ellenfeleket is képes leteríteni anélkül, hogy lőfegyverre kellene váltania.

Az íjakhoz nem tartoznak kiegészítők, így fejlesztésük hagyományos úton történik.

Rögtönzött hosszú íj (Makeshift Longbow)

Botokból összetákolt kezdetleges íj. Egyszerű mégis megbízható.

A Szibériai Vadonban (Siberian Wilderness) kell elkészítened. Nem egy minőségi fegyver és nem hosszú távra szól. A reflexíj (Recurve Bow) megszerzésével többé nem veszed hasznát.

Reflex íj (Recurve Bow)

Szintén meglehetősen kezdetleges, botokból készített íj.

A Szovjet Telepen (Soviet Installation), a gulágban található meg. A történet fő folyamának eleme, kikerülhetetlen. A csigás íjhoz (Compound Bow) képest kevéssé alkalmas gyilkolásra. Könnyű, gyors és nagyszerűen helyt áll a harc hevében. Könnyebb kihúzva tartani, így hosszabb idő áll rendelkezésre a pontosabb célzáshoz. Távoli mozgó célpontok ellen megfelelőnek bizonyul. Ha íjjal szállsz harcba, a csigás íj a jó választás, viszont ha támadás közben váltanál íjra, érdemes ennél a típusnál maradni.

Csigás íj (Compound Bow)

Kidolgozott, nagy sebzésű íj.

Alkatrészeit fémládákból lehet összegyűjteni. Nagy erejű és a fegyvertár hasznos kiegészítője. Támadásonkénti sebzése meggyőző érv emellett az íj mellett. Rajtaütésekhez a legjobb íj.
Ezen íj és a tripla, valamint kidolgozott lövéstechnika segítségével mesterszinten végezhetsz ki akárkit a távolból. Még a nagyon óvatos és figyelmes ellenfelek közül is sorra szedheted áldozataidat, mielőtt képesek lennének a visszavágásra.

Szarvval ékesített íj (Ancient Horn Bow)

Ősi bizánci íj gyorslövésre specializálva. Hegyi kosok szarvaival díszített különlegesség.

A Geotermikus Völgyben (Geothermal Valley) teljesített, Felügyeleti zavar (Surveillance Disruption) küldetés jutalma. Nem arra tervezték, hogy egy találattal kivégezzünk vele bárkit, viszont rendkívül gyorsan lőhetünk vele. Legjobb teljesítményre edzett nyilak segítségével képes, ám így sem lesz a mesterlövészek kedvence. A speciális nyilakkal többnyire alaposan kell célozni, ám erre aligha áll rendelkezésre elegendő idő. Leginkább egy adott terület tűzzel, méreggel vagy robbanóanyaggal való gyors megszórására alkalmas.

"Kegyetlen suttogás" (Grim Whisper)

Szarvból készített szárral a nagyobb sebzésért.

Régi időkből megmaradt szarvból ácsolt íj, szemrevaló leopárdbőr fogórésszel.
Négy darabját négy különböző kripta szarkofágjából kerítheted elő, hogy aztán a tábortűznél összeácsold.

Harci íj, így nem a lesből támadáshoz ajánlott. Könnyű szerkezete miatt a gyors reakció eszköze lehet bármilyen támadás esetén. Ezt az íjat tudjuk feszítve tartani a leghosszabb ideig, sebzését tekintve pedig csupán a csigás íj (Compound Bow) mögött marad el. Teljes fejlesztettség esetén közel olyan erős, mint a csigás íj, ám egyéb tulajdonságait tekintve nagyjából kétszer olyan hatásos.


Kézifegyverek

A Szovjet Telepen (Soviet Installation) lépnek be a képbe, mint arzenálunk legújabb darabjai. Eleinte hangosak és felfedik helyzetünket, ám célzóeszközzel és hangtompítóval jelentősen használhatóbbá válnak majd, akár főszerepet nyerve a támadásoknál ahelyett, hogy mindössze tartalékként funkcionáljanak olyan esetekben, amikor erősebb fegyvereink tára kiürül.

Revolver

Régebbi pisztoly bármilyen helyzetre.

A Szovjet Telep (Soviet Installation) elején juthatunk hozzá és a játék során végig használható, noha a továbbiakban elérhető két egyéb pisztoly klasszisokkal jobb ennél. A félautomata (Semi-Auto Pistol) bajnok szinte minden téren és még több fejlesztés is tartozik hozzá. A Magnum használata ugyan nehezebb, ám sebzése a legmagasabb és fejlesztésére szintén számos alkalom nyílik. Szóval a Revolver egy, csak a játék elején hasznos lőfegyver, leszámítva, ha céljaink között szerepel, hogy ezzel támadjunk végig.

Félautomata pisztoly (Semi-Auto Pistol)

Szabványkiadású pisztoly, különösen gyorstüzeléshez ajánlott.

A félautomata pisztoly hagyományos kiegészítő fegyver. Fémládákból lehet hozzájutni. Sebzés tekintetében nem olyan jó, mint két társa, de másodpercre bontva mégis jelentős. Lesből támadásra vagy rajtaütésre nem igazán alkalmas, de megfelelő, ha gyorsan végezni szeretnél egy ellenféllel és a lőszer vagy a rejtek felfedése nem akadály.

Nehéz pisztoly (Heavy Pistol)

Kifinomult pisztoly, sima és stabil.

A játék későbbi részeiben, fémládákból lehet megszerezni. Halálos fegyver, kezelése nehézkes, különösen a harc kellős közepén. Képes átütni a vérteket. Nagyfokú sebzésének köszönhetően nem emészt fel túl sok muníciót és az ellenfél célba vételekor képes a maximumot nyújtani.
A legjobb eredményt a Hollow Point töltényekkel érhetjük el. A lőszert sokkal gazdaságosabban használhatjuk fel vele, mint azt egy félautomata pisztollyal tennénk.


Puskák

Nagy sebzésű és pontosságú távolsági fegyverek. Többféle kiegészítő érhető el hozzájuk, többek között puskára illeszthető hangtompító, lézeres célzóberendezés, illetve gránátvető. Ezek együttese puskádat sokoldalú és pusztító fegyverré teszik.

Rohampuska (Assault Rifle)

Kiegyensúlyozott, megbízható puska bármilyen eshetőségre.

Kalandod során viszonylag hamar hozzájutsz ehhez a puskához, mégis végig hasznos társad lesz a harcban. Noha a többi puska kiemelkedő teljesítményt nyújt különféle játékstílusokhoz, a rohampuska sohasem számít rossz választásnak. Tartsd kézügyben, ha távolságfüggetlenül szeretnél elfogadható sérülést okozni. Egy valódi ezermester-puska.

SMG

Muníció-gazdálkodásban és a távolsági támadásokat tekintve ez a puska vesztes két társához mérve. Mégis profi valamiben: közelebbi ellenfelekre golyózáport zúdíthatunk vele. Nagy biztonsággal tehetjük harcképtelenné áldozatainkat.

Védtelen célponttal szemben az SMG halálosnak tekinthető, míg a Halhatatlanok és a Végrehajtók joggal nevetik ki. A többi ellenség azért tart tőle.

Ismétlőpuska (Bolt Action Rifle)

Az ideális mesterlövész puska. Túltesz az íj sebzésén és pontosabban lehet célozni vele. A különösen távolról leadott lövések legjobb eszköze. Gyanútlan vagy fedezékbe húzódott ellenségeinket likvidálhatjuk könnyedén. Még az alaposan felszerelt harcosok ellen is alkalmas.

Gyengéje a közelharc, a csoportosan támadó ellenfelek illetve a gyorsan mozgó célpontok. Amennyiben kedveled ezt a lőfegyvert, gondoskodj róla, hogy sörétes puskád rendszeres fejlesztésen essen át, mert így kompenzálható leginkább ennek a fegyvernek a hátrányos oldala.

Katonai puska (Military Rifle)

Katonai osztályozás alá eső puska, a sima lősorozathoz kifejlesztve.

Ez a puska áll legközelebb a rohampuskához: kiegyensúlyozott tulajdonságainak köszönhetően szinte minden helyzetben megállja a helyét. Fő erőssége a pontossága, nagy eséllyel minden leadott lövés célt fog érni. Közelebbi célok ellen az SMG vagy a sörétes puskák alkalmasabbak, közepes távolságra teljesen megfelelő, nagy távolságból lenyűgöző. Utóbbi tekintetben vetekedik az ismétlő puska (Bolt Action Rifle) képességeivel, hiszen nagyobb tárral és tüzelési sebességgel rendelkezik.


Sörétes puskák

Aránylag közelről érdemes használni, hiszen így nyújtják a legnagyobb sebzést és feltartóztatnak bárkit. A sörétes puskából leadott lövés hatására a ránk támadó megtántorodik, így meghiúsíthatjuk ránk mért csapását. Kisebb csapatok vagy egyéni célpontokkal szemben ez a fegyvernem jeleskedik, ám problémás, ha már bekerítettek minket, túl sokan vannak vagy messzebb a kelleténél.

Pumpás sörétes (Pump-Action Shotgun)

Ez a sörétes mindig hasznos. Kiegyensúlyozott, bármilyen fegyvertár hasznos eleme.

Minden puska magas sebzéssel operál, ez a darab a hosszabb harcokra lett kitalálva. Több, könnyebb ellenfél ellen hatásos.

Fékező sörétes (Break-Action Shotgun)

A ránk támadók feltartóztatásához a legjobb választás.

Ez a sörétes igen nagy erejű, bár gyakran szükséges újratölteni, és nem gyorstüzelésű. Nem fogja megmenteni irhánkat akkor sem, ha egy hadsereggel állunk szemben. Ellenben ha egy olyan támadóval futunk össze, akinél nem árt, ha azonnal tudjuk likvidálni, tökéletes. Nagyszerűen párosítható nagy távolságra tervezett puskákkal és olyan játékosokkal, akik ügyesen tudnak fedezékbe húzódni. Így ha valaki kitör a tömegből és neked ront, csak válts erre a sörétesre, terítsd le azonnal, és vissza is térhetsz a jól bevált puskádhoz vagy íjadhoz.

Automata sörétes (Full-Auto Shotgun)

Igazi erőmű, gyors és hatásos.

Noha kevesebbet sebez, mint társai, szédítő sebességgel ontja magából az ólmot. Meglepően pontos. Kisebb csapatok vagy egyéni célpontok ellen hatásos kisebb vagy középtávolságon. Szinte teljesen kiválthatja a pumpás sörétest (Pump-Action Shotgun). Hátránya vele szemben, hogy nem rendelkezik akkora tárral, viszont gyorsan újratölthető.

Taktikai sörétes (Tactical Shotgun)

Sima és stabil használat, elfogadható tűzerő.

A felszerelésboltban vásárolható meg. Hatásos puska, nincsenek jellemző hátrányosságai. Rendesen felfejlesztve közelre ható fegyvereid legjobbjai között lehet.

„Villámcsapás” (Thunderclap)

Aranyozott fékező puska, ami nagyot üt és nagyot szól.

A játék 100%-os teljesítésekor kapjuk ajándékba ezt a halálos fegyvert. Mindössze az összes gyűjthető tárgyat, a teljes történetet, kihívást, sírt, kriptát és küldetést kell felfedeznünk, begyűjtenünk és megoldanunk. Lövésenként leadott sebzése magasabb, mint bármi másnak a játék során. Azonnal végez bármivel, ami a közeledbe merészkedik.


Csákányok

Jégcsákányok

Erős fémből készültek, jégmászásra alkalmasak. A játék kezdetétől fogva végig a rendelkezésedre állnak.

Lara sehová sem mozdul a csákányai nélkül. Közelharcra és szikla- vagy jégfal megmászására ideálisak. Tanácsos minél hamarabb felfejleszteni, mert a kaland során végig szükséged lesz rájuk. Alaposan felvértezett támadók ellen hatásosak, mint amilyenek a Halhatatlanok és a Végrehajtók: a fejlesztett csáklyáid könnyűszerrel áttörik páncélzatukat és vagy végez velük, vagy védtelenné teszi őket a távolból leadott lövésekkel szemben.

Copyright

© 2000-2024 TombRaider.hu

© LARA CROFT and TOMB RAIDER are trademarks of CDE Entertainment Ltd.

Hivatalos Rajongói Oldal

Raiding The Globe

Hivatalos Portál